DICTIONAR DE TERMENI PEDAGOGICI PDF

Skip to main content. Search the history of over billion web pages on the Internet. Wayback Machine. search Search the Wayback Machine. 16 termeni pedagogici in ajutorul celor ce urmeaza un curs by raluca_stan_ dictionar cu termeni pedagogici free PDF ePub Mobi. Download dictionar cu termeni pedagogici free PDF, ePub, Mobi. Books dictionar cu termeni pedagogici .

Author: Douzuru Dagul
Country: Iraq
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 24 April 2012
Pages: 381
PDF File Size: 6.50 Mb
ePub File Size: 3.87 Mb
ISBN: 716-1-69676-997-1
Downloads: 53447
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Sharn

Zborurile au fost suspendate din nou pe un aeroport din Londra Aeroportul International din Timisoara este inchis temporar din cauza zapezii Atac armat in Franta cu cel putin un decedat! Marea Britanie ar putea fi lovita de o furtuna violenta. Jul 7, Messages: Buna, Din ce am citit pe forum unii sunteti traducatori autorizati la Ambasada. Tocmai am luat de la un birou de traduceri 2 traduceri si am vazut ca traducatorul avea autorizatie abia de anul trecut.

Dictionar de Termeni Stavile-Vane – [DOC Document]

Nu zic ca ar fi cam ” bobocel”, df vreau sa fiu sigura ca a tradus binecaci peragogici nu e bine sa merg la epdagogici alt birou si sa le spun cum ar trebui sa arate traducerea ca sa nu am probleme. Eu am terminat geografie cu germana. L-a tradus ” Certificate of graduation Apr 1, Messages: Nu sunt traducator autorizat, dar ambele exemple suna al naibii de anapoda.

DioJul 13, Jan 14, Messages: E o boala a multor traducatori. Multi uita ca traducerea inseamna de fapt si adapatarea la specificul unei limbi. Altfel poti folosi un dictionar online cam cu acelasi efect. Insa daca acel traducator este autorizat, teoretic ar trebui ca acea traducere sa fie recunoscuta si luata de buna, chiar daca suna aiurea, nu?

Jan 28, Messages: Pedabogici explicatie pentru traducere,spin. Traducatorul de care vorbea maria30 n-a facut localizarea, chiar daca este bine tradus un text si este vorba de o traducator autorizat sau calificat, daca nu cunoaste termenii din limba tinta, echivalentele terminologice, traducerea nu va avea sens.

Tocmai, in cazul de fata ambasada nu are legatura, apropo de ce zicea spin despre promovarea “talentelor”. Cei de la ambasada doar verifica sa ai niste acte. Si nici nu cred ca ei ar trebui sa stabileasca nivelul de competenta al unui traducator. Poti da examen la Ministerul Culturii, apoi daca-l iei, trimiti actele la Min Justitiei. Iar examenul, pe oricine veti intreba va va spune ca e foarte greu.

In primul rand dai un examen pt engleza – romana, altul pt romana – engleza, ca sa nu mai spun ca trebuie sa-ti alegi un domeniu – tehnic, economic, medical etc, vrei mai multe domenii, dai mai multe examene.

Ajungi sa preferi un traducator care n-are facultate dar stii ca macar a dat un examen serios, nu? Problema ramane la modalitatea de eliberare a autorizatiilor de catre Min de Justitie, dar la cate pedabogici sunt acolo cine-si mai bate capul cu traducatorii? Si totusi o astfel de traducere, fiind semnata de un traducator autorizat, ramane un act perfect legal, nu?

Iar daca ai probleme din cauza unei traduceri facute dupa ureche, atunci il dai in judecata pe acel traducator si ceri niste daune care sa-l faca sa se gandeasca mai bine daca merita sa mai faca uz de acea autorizare. Buna, Multumesc pentru raspunsuri. Cred ca am sa mai astept pana cand imi mai raspund si cei care sunt traducatori autorizati termeji ambasada.

  F4AF KEY PDF

There was a problem providing the content you requested

Poate intra pe forum, poate au timp si ma ajuta. Examenele se sustin la universitate cu prof univ si se da un eictionar scris la toate, unul oral la literatura si inca unul oral la metodica. Cel putin asa a fost la germana. Credeti-ma ca se si pica, iar notele nu sunt prea grozave. Feb 5, Messages: Buna Maria, Nu stiu daca o sa te ajute in vre-un fel ex meu, dar Asa pedaagogici spunea cineva mai sus, conteaza parafa si semnatura.

Jan 13, Messages: Astazi e ziua mea off, si m-am gandit sa va mai scriu. Am in fata mea trei traduceri doua legalizate si una de la naric in legatura cu modulul pedagogic. De catre un alt translator sworn translator Series X No: Sper Maria dr iti foloseasca! Cred ca cea mai buna traducere este cea care a zis-o si Spin, iar Naric o confirma. Nu iti fa probleme pt QTS, il vei lua fara probleme.

Am trimis traducerea a doua pt ca am crezut ca pe prima am pierdut-o. Si a doua e un pic cam ‘dureroasa’ Nu e economical studies. Nu trebuie sa generalizam,exista oameni competenti. Din experienta proprie va pot spune sictionar am cunoscut persoane care au drept de a traduce dar nu au fost in stare sa isi dea un examen pt nivel limba la facultatea de lb straine Bucuresti.

A fost o experienta indedita, intr-un fel un pic ilegala, pt un drag prieten care dcitionar anumite probleme de rezolvat si nu era atunci in tara acum este in Italia, lucrand ca si profesor particular. N-as mai vrea sa mai zic ceva si termnei facultatile particulare, unde era si mai rau. Vai de noi, atata pot sa spun. Cred ca unii traducatori ar trebui sa se intrebe mai intai ce inseamna acea denumire pompoasa in limba romana si apoi sa o traduca intr-o limba straina.

Tragedia e ca pt multi si limba romana reprezinta o limba straina. M-am lamurit cum e cu certificatul de absolvire. Nu stiam ca sunteti asa de saritori, iar tu Andreiutza ma uimesti Multumesc mult inca o data. Am rermeni “prima problema”. Andreiutza tu ai mai trimis foaia matricola avand in vedere ca pe certificat scrie ca dictiknar Multumesc inca o data. Astept vesti de la voi si poate careva “rezolva problema “si cu definitivatul meu.

Multumesc mult si o saptamana fara griji! Cu definitivatul e putin mai greu.

Am gasit pe net cu ajutorul lui google urmatoarele: Daca tot o sa merg la un alt traducator macar sa nu o patesc ca prima data si sa il rog frumos de la inceput sa scrie ce imi spuneti voi. Faptul ca sunteti in Uk si ati avut contact cu institutiile de acolo, imi este de mare ajutor.

Multumesc inca o data ca ma suportati si imi raspundeti. Astazi e ziua cand incerc sa uit de servici si imi intrept energia catre cei dragi mai cu seama ca peste o sapt aterizez si eu in concediu pentru noua zile in Romania.

Chiar daca timpul este pretiosmai este loc si de comunicare in lb romana iar pe romani-online ma simt in largul meu Revenind la cele spuse de tineeu mi-am luat acest QTS in vara lui Si imi amintesc ca mai era un formular de pe situl GTC pe care l-am downloadat si completat dupa care am trimis intr-un plic mare maro si greu actele iar la o luna si ceva am primit QTS-ul. A, da rasfoind prin hartii ca tre sa imi fac un cazier in Romania uite astea sunt traducerile materiilor de la modul pedagogic-cum au fost traduse de respectivii traducatori: Mijloace moderne de invatamant: Mie imi suna mai mult a ‘mean’ decat methods.

  AUTOSYS INTERVIEW QUESTIONS PDF

Psihologia educatiei Educational Psychology iar celalat traducator a tradus ca: Pedagogy I, II -la fel 5.

DICTIONAR TERMENI MILITARI

Didactica specialitatii Speciality Didactics iar celalalt a tradus Teaching Methods 7. Practica pedagogica Pedagogical practice iar celalat a tradus Practical Pedagogy Adevaratii termeni de aici Mult succes in tot ceea ce faci! Am fugit sa pregatesc bagajul pt plecarea in Romania de sapt viitoare. Am de adaugat o gramada pe lista. Multa hartzogaraie la servici maine. Deabia astept mini vacanta de acolotermenk intre doua joburi!

Bounds Green Home Page: Salut, Vreo 3 persoane din cele care ti-au raspuns sunt traducatori autorizati avand contact si cu sistemul educatiei pedagkgici Uk. Restul nu pot comenta: Am reactivat insa cunostintele si le-am pus in practica in UK facand cursuri de engleza pe care nu le regret pentru ca am invatat exact ce-mi trebuia-“fineturi”.

Intoarsa fortat in Ro, in am dat si un examen la un birou de traducere si asa am putut colabora cu multe birouri notariale si chiar tribunalul din Iasi de 2 oriaccentuez- dicitonar consider ca stiu suficient in domeniu si mereu ma consult cu colegi traducatori buni atat in tara cat si in strainatate, unii chiar la EPSO, unde eu am refuzat un post pentru ca-mi place prea mult in UK.

De fapt nici nu cred ca doream acest post: Am trecut de testele online si temreni oprit acolo. Cam lunga divagatia, dar sper sa ajute sa se inteleaga ca experienta data doar de absolvirea unei facultati, fie ea si de Litere nu este suficienta.

Dixtionar ca unor traducatori li s-a revocat dreptul, nu stiu motivul, poate or fi fost reclamatii impotriva lor, dar deocamdata astea sunt speculatii Cat despre traducerea respectivelor pedagogcii, nu pot da o versiune cat de cat acceptabila decat dupa ce consult cu atentie site-urile de specialitate cu informatii privind EU si Overseas trained teachers -si asta fac cand am un job platit ce presupune o traducere, ca sa scutesc pe cat posibil de chiritisme gen judetul Middlesex pe de o parte, dar sa dau posibilitatea si celui care doreste traducerea si autoritatilor caruia-i este adresata sa priceapa ceva de acolo.

Poate n-ar fi rau sa-i dai numele complet, asta dupa ce dovedesti ca a scris bazaconii. In felul asta vor stii si altii de cine sa se fereasca. Iar traducatoarea respectiva va fi nevoita ori sa-si imbunatateasca traducerile, ori termeji scada tarifele. Dar s-a rezolvat prin plata tripla atat fata de traducator, cat si fata de client. Apoi s-a semnat un acord intre traducator si firma-asa peadgogici e si normal, responsabilitatea legala o are traducatorul care semneaza si pune semnatura.

Asta se intampla cand nu mai verifici si ce anume se printeaza, esti grabit si mergi pe incredere.

Author: admin